Balaton-felvidéki Nemzeti Park - Csopak

látnivalók Csopakon

Balaton-felvidéki Nemzeti Park - Csopak

A Balaton-felvidék, a Dél-Bakony, a Tapolcai-medence, a Keszthelyi-hegység és a délnyugatra nyúló Kis-Balaton medencéje tartozik a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkhoz, amelyet 1997-ben hoztak létre.

Összterülete 56 997 hektár, melyből 10 471 hektár fokozott védelem alatt áll. A park természetvédelmi fennhatósága Veszprém megyében 50, Somogy megyében 6 települést érint.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság számos településen tart fenn bemutatóhelyet: Bakonybélen az Erdők Házát; Zircen arborétumot, Monoszlón geológiai bemutatóhelyet; Salföldön majort; Zalaszántón vízimalmot, a Kis-Balatonnál, Vörsön a népi halászatot bemutató tájházat; a Zalakomárhoz tartozó Kápolnapusztán bivalyrezervátumot, a Diás-szigeten Fekete István-emlékhelyet. Várja a látogatókat a balatonfüredi Lóczy-barlang; a balatonedericsi Csodabogyós-barlang, a tapolcai Tavasbarlang is, valamint a Szentgáli-kőlik barlang.

Tanösvények ismertetik meg a látogatókat a természeti értékekkel Tihanyban, a Szentgyörgy-hegyen, Badacsonyon, Szigligeten, a Keszthelyi-hegységben Balatonedericsnél, a Kis-Balatonon a Kányavári-szigeten, a Somlón és a Bakonybél melletti Gerence-pusztán.
Település ismertető
  • Csopak

    Csopak a Balaton keleti medencéjének északi partján fekszik, Balatonfüred (pontosabban az ahhoz csatolt Balatonará...

Csopaki és környéki programok

Szállások Csopakonés környékén


További találatok: | | |